Ajankohtaista

1. Accounting, Pori
Paikallinen, ystävällinen ja asiantunteva palvelu on 1.Accountingin vahvuus. Autamme yrityksesi kasvun tielle digitaalisilla ratkaisuilla ja inhimillisellä otteella. 
Minna Hellman ja Kirsi Juusela kilistämässä kuohujuomalaseja toimistotiloissa.
1.Accounting siirtyy 1.2.2024 osaksi Accountoria, mutta jatkaa toimintaansa kuten tähänkin asti – hyvin palvelevana ja itsenäisenä yhtiönä.
Lähikuvassa kahden henkilön kädet työskentelemässä yhteisen pöydän ääressä. Pöydällä on kannettava tietokone, grafiikkaa sisältäviä papereita ja taskulaskin. Toisen henkilön oikea käsi on kannettavan tietokoneen näppäimistöllä ja toisen henkilön oikea käsi osoittaa kynällä kohti kannettavan tietokoneen näyttöä.
Katso vuoden 2024 kustannusten korvaukset
Lähikuvassa kynä on asetettu valkoisen paperipinon päälle. Kynässä lukee 1.Accounting Hyvä tilitoimisto. Taka-alalla näkyy epätarkasti vaaleanpunaiseen bleiseriin pukeutunut henkilö kannettavan tietokoneen ääressä.
Lukuisten yhtiöiden rahoitustilanne on kiristynyt merkittävästi viimeisen noin vuoden aikana. Tämä on paikoin tarkoittanut yhtiöiden oman pääoman olennaista hiipumista ja jopa negatiiviseksi kääntymistä.
Yrittäjä Ville Vilja
1.Accountingin asiantuntijoilla on vahvaa osaamista toimia talouspuolen neuvonantajana yrittäjien kohtaamien uudenlaisten tilanteiden äärellä.
Työpöydän äärssä istuva nainen hymyilee ja katsoo kameraan.
Yrittäjän nostaessaan osinkoa omasta yhtiöstään, ratkaisevaa sen verotuksen kannalta on yhtiön tilinpäätöksen perusteella laskettava yhtiön tarkistettujen varojen ja velkojen erotuksena saatava nettovarallisuus.
Rakennusliike Mannonen Oy:n toimitusjohtaja Joona Mannonen seisoo keltaisen talon ja mustan terassin edustalla. Vieressä roll-up, jossa teksti "Vahva osaaja".
Joustoa, osaamista ja henkilökohtaista palvelua etsinyt Rakennusliike Mannonen löysi vaatimuksensa täyttävän taloushallinnon kumppanin 1.Accountingista.
Hanna Mäkilä
Hanna Mäkilä toimii 1.Accountingissa palkkatiimin tiiminvetäjänä sekä HR- ja palkka-asiantuntijana. Tiimiläiset kuvaavat Hannaa jämptiksi ja hauskaksi persoonaksi.
Kauluspaitaan pukeutunut nainen kättelee miestä.
Yrityksen kehittyessä ja kilpailun kiristyessä myös uusien osaajien löytäminen omaan yhtiöön voi tulla ajankohtaiseksi. Tällöin nousee usein esille myös kysymys yhtiön osakkuudesta ja miten osakkuus olisi mahdollista tai kannattaisi järjestää.
Kuvassa Lukkotalon toimitusjohtaja Heli Lindqvist esittelee yrityksen valikoimaan kuuluvia tuotteita. Hänen kätensä on oven pienoismallin kahvalla, taustalla näkyy erilaisia lukitusjärjestelmiä.
Porilainen LUKKOTALO on ollut 1.Accountingin asiakkaana jo 18 vuoden ajan, siis yhtä pitkään kuin tilitoimisto on ollut olemassa. Pitkän yhteistyön salaisuus on molemminpuolinen luottamus.
Businesswoman portrait. Caucasian female business person standing outdoor with business paper document holder. Young beautiful modern business woman 30s years. Confidence employer. Looking away
Viime vuosina lukuisat yrittäjät ovat siirtäneen omistamansa yhtiön osakkeet omaan holding-, eli niin sanottuun väliyhtiöön. Holdingyhtiömallissa on omat etunsa, mutta samalla on aina suositeltavaa pohtia myös holdingyhtiömallin mahdollisia negatiivisia puolia.
Kaupan osapuolet kättelevät.
Suomessa tehdään vuosittain lukuisia yrityskauppoja ja niihin johtavat monet eri tekijät. On hyvä ymmärtää, että kahta samanlaista kauppaa ei ole, koska lähtökohdat ja tilanteet vaihtelevat. Yrityskaupassa on kuitenkin monia ”tarkan paikan” tilanteita.
Urheilullisesti pukeutunut, vaaleahiuksinen nainen sekä kauluspaitaan pukeutunut vaaleahiuksinen mies poseeraavat tennishallin kentällä, tennismailat kädessään.
Yrityksen ja tilitoimiston välinen toimiva yhteistyö on kumppanuutta, jonka ytimessä on asiantunteva palvelu ja nopeat vastaukset yrityksen toimintaan perehtyneeltä yhteyshenkilöltä.
Valkoiseen laboratoriotakkiin pukeutunut nainen kirjaa ylös tietoja kasvihuoneessa.
Vuoden 2023 alusta tuli voimaan uusi tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisäverovähennys, joka soveltuu erinomaisesti myös pk-yrityksille.
Kaksi naisoletettua henkilöä seisomassa vierekkäin ja katsomassa yhdessä toisen vasemmassa kädessä olevan tabletin näyttöä. Tablettia pitelevällä henkilöllä on tummat farkut, valkoinen paita, silmälasit ja leukamittaiset vaaleat hiukset. Toisella henkilöllä on tummat housut, tummapohjainen kuviollinen paita, silmälasit ja pidemmät tummanruskeat hiukset.
Katso oheisesta liitteestä vuoden 2023 kustannusten korvaukset. Ennakkoperintä_2023
Valkoiseen kauluspaitaan pukeutunut nainen käyttää kannettavaa tietokonetta.
Vuodenvaihde on rajapyykki monessa mielessä osingoille ja myös niiden verotukselle. Mitä on syytä ottaa huomioon osinkosuunnittelussa vuonna 2022, 2023 ja 2024? Milloin osingot maksetaan?
Business-tyyliin pukeutunut miesoletettu henkilö istumassa sinisellä sohvalla jalat nostettuna sohvalle. Henkilön sylissä on avonainen kannettava tietokone. Sohvan edessä on sohvapöytä, alla matto, vasemmalla puolella jalkalamppu ja taustalla sininen seinä.
Kalenterivuosi on kääntynyt loppusuoralle. Mitä kaikkea yrittäjän ja yrityksen on muun muassa syytä ottaa huomioon ja tarkistaa vuoden ja tilikauden vaihtuessa? Tässä verotuksen tarkistuskohteet ja -vinkit pähkinänkuoressa.
Tummahiuksinen oletettu naishenkilö seisomassa kädet lanteilla selin kameraan ja katsomassa edessään avautuvaa kerrostalonäkymää.
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto eli ns. SVOP-rahasto on sisältynyt osakeyhtiölakiin 1.9.2006 lähtien.
Kaksi business-tyylisesti pukeutunutta henkilöä työskentelemässä saman pöydän ääressä. Pöydällä on avonainen kannettava tietokone, grafiikkaa sisältäviä papereita ja taskulaskin.
Kun yhtiön taseeseen sisältyy toisen yhtiön osakkeita, on niiden arvo taseessa tyypillisesti hankintahintaisena. Viime aikoina kysymykset ovat koskeneet lähinnä sitä, miten osakkeiden arvonalentuminen vaikuttaa tilinpäätökseen ja verotukseen.
Vaaleaan jakkupukuun pukeutunut vaaleahiuksinen naisoletettu henkilö ojentamassa kättään esittelevään tyyliin toiselle kuvassa etualalla epätarkasti näkyvistä henkilöistä.
Kun osakeyhtiö luovuttaa toisen osakeyhtiön osakkeita, pohdittavaksi tulee osakkeiden luovutusvoiton- tai tappion verotuksellinen näkökulma. Viimeistään nyt kun tilinpäätöksiä ja veroilmoituksia laaditaan, on tärkeä tietää Verohallinnon edellytykset verotuksen näkökulmasta.
Lähikuvassa kahden henkilön kädet työskentelemässä yhteisen pöydän ääressä. Pöydällä on kannettava tietokone, grafiikkaa sisältäviä papereita ja taskulaskin. Toisen henkilön oikea käsi on kannettavan tietokoneen näppäimistöllä ja toisen henkilön oikea käsi osoittaa kynällä kohti kannettavan tietokoneen näyttöä.
Lukuisten yritysten tilikausi päättyi vuodenvaihteessa. Tämä tarkoittaa loppurutistusta myös verosuunnittelulle, vaikka sitä on suositeltavaa tehdä pitkin tilikautta.
Pöydällä grafiikkaa sisältäviä papereita. Pöydän ääressä istumassa kaksi henkilöä, jotka käyvät papereiden tietoja läpi.
Kun varoja ja tulosta kertyy tilikauden aikana tytäryhtiöön, voidaan ennakko-osingon avulla tytäryhtiöstä emoyhtiöön saada merkittäviä hyötyjä verrattuna niin sanottuun normaaliin osingonjakoon.
Kaksi business-henkisesti pukeutunutta henkilöä kättelemässä.
On tärkeää muistaa ja ottaa huomioon se, että omistajavaihdoksella voi olla vaikutuksia tappioiden vähentämiseen.
Kaksi naisoletettua henkilöä istumassa hymyillen kannettavan tietokoneen ääressä valkoisessa toimistotilassa. Toisella henkilöllä on vaaleat polkkamittaiset hiukset ja sininen tunika. Toisella henkilöllä on vaaleanruskeat pidemmät hiukset, mustavalkoinen pusero.
Arvonlisäveroon liittyy lukuisia säännöksiä, mutta yritystoiminnassa siitä tekee erityisen ennen kaikkea se, että se on läsnä lähes kaikissa yrityksen liiketoimintaan liittyvässä asiassa.
Kakai miesoletettua henkilöä istumassa vierekkäin pihaterassimaisessa ympäristössä ja katsomassa yhdessä oikean puoleisen henkilön käsissä olevan tabletti-tietokoneen näyttöä. Vasemmanpuoleisella henkilöllä on harmaantuneet hiukset ja parta, valkoinen paita ja sininen farkkukauluspaita. Oikeanpuoleisella henkilöllä on tummat hiukset ja parta ja mustavalkoruudullinen kauluspaita.
Viimeisten vuosikymmenten aikana on lähes tauotta puhuttu sukupolvenvaihdosten kasvavista määristä. Suurimman tulvan esteenä on osin ollut yritysten jatkajien löytäminen tai niiden puuttuminen.
Kasvin taimia lähikuvassa. Kuvassa terävästi näkyy kaksi taimea, joiden juuret ovat koeputken näköisissä lasiputkissa, joissa vettä.
Tyypillinen pk-yritystenkin henkilöstön palkitsemiseen ja kannustamiseen liittyvä toimenpide on jo pitkään ollut tarjota henkilöstölle yhtiön osakkeita. Tämä yleinen järjestely, eli osakkuus, on kuitenkin kaatunut monessa tapauksessa osakkeen korkeaan hintaan.
Kuusi henkilöä istumassa vaaleassa neuvotteluhuoneessa valkoisen pöydän ympärillä katseet suunnattuna toisiinsa.
Henkilökuntaedut ovat työnantajan työntekijöilleen järjestämiä etuja, jotka annetaan työsuhteen perusteella, mutta jotka eivät ole korvausta tehdystä työstä.