Ajankohtaista, Referenssit

Vahvuuksina tarkkuus ja joustavuus

Joustoa, osaamista ja henkilökohtaista palvelua etsinyt Rakennusliike Mannonen löysi vaatimuksensa täyttävän taloushallinnon kumppanin 1.Accountingista.

1.Accountingin ja Rakennusliike Mannonen Oy:n yhteistyö alkoi vuonna 2017, kun jo useiden vuosien ajan rakennusalan yrittäjänä toiminut Joona Mannonen perusti uuden, oman yrityksen kotiseudulleen Ulvilaan. Aiemmin Pirkanmaalla toiminut Mannonen etsi tilitoimistoa läheltä ja löysi 1.Accountingin.

– Jos oikein muistan, joku suositteli 1.Accountingia minulle. Tiesin heti yritystä perustaessani, että haluan rakentaa yhden miehen toimistoa isomman firman, jossa on henkilöstöä ja jonka toiminta myös kasvaa. Suunnitelmien tueksi tarvittiin siis talousosaamista, jota ei itselläni ollut, Joona Mannonen kuvailee.

Yritykselle asetetut tavoitteet ovat toteutuneet, sillä vajaan parin sadan tuhannen liikevaihto on paisunut alle kymmenessä vuodessa kahteen miljoonaan. Tilitoimiston tuki on ollut merkittävä, jotta yritys on saanut keskittyä olennaiseen.

– Matkan varrella vastaan on tullut paljon sellaista, mistä en edes ymmärrä kysyä. Vaikka otan itse herkästi yhteyttä, olen ollut iloinen, kun 1.Accountingin päästä on usein oltu minuun yhteydessä ja varmistettu, olenko huomioinut kaiken oleellisen.

Tilitoimisto yrityksen kasvun tukena

Joona Mannosen mukaan yrityksen kasvattaminen on osoittautunut melko helpoksi, mutta kasvun myötä kokonaisuuden näpeissä pitäminen on ollut vaikeampaa. Juuri siinä tilitoimistokumppanilla on ollut merkittävä rooli. Aluksi Mannonen vei muun muassa kuitit muovitaskussa tilitoimistolle tarkistettavaksi.

– Vastustin sähköisten järjestelmien käyttöönottoa viimeiseen asti ja halusin, että kaikki on paperilla tuntilappuja myöten. 1.Accountingin Kirsi kuitenkin kannusti meitä ottamaan käyttöön Procountorin, ja lopulta taivuin. Näin jälkikäteen olen harmitellut, etten suostunut siirtymään sähköisiin järjestelmiin aiemmin, Mannonen naurahtaa.

Sähköiset järjestelmät ovat helpottaneet yritystoimintaa huomattavasti, ja Mannosen käytössä olevan Procountor Minin ansiosta yrityksen tiedot kulkevat nyt näppärästi mukana kaikkialla – älypuhelimella. Kuitit Mannonen lataa sovellukseen kädenkäänteessä ja kirjanpito pysyy ajantasaisena.

Tarkka tilitoimisto on yrittäjän paras kaveri

Erityistä kiitosta Joona Mannonen antaa 1.Accountingille tarkkuudesta.

– Mahdolliset virheet huomataan nopeasti ja yrityksen asioiden hoito otetaan tosissaan.

Samaan aikaan 1.Accounting on ollut Mannosen mukaan varsin joustava yhteistyökumppani. Yrittäjän päivät ovat pitkiä, ja joskus sopiva aika paperitöille on vasta varsinaisen työpäivän jälkeen. Tällöin myös tilitoimistolta tulee olla tavoitettavissa perinteisen virka-ajan ulkopuolella etenkin, jos kyseessä on akuutti asia.

Yhteistyö on myös kehittynyt vuosien varrella, ja Mannonen kokeekin saavansa nyt parempaa palvelua, kuin aikanaan yhteistyön alkaessa.

– Meille on myös tärkeää, että asioitamme hoitaa yksi nimetty henkilö, ja se toive on toteutettu. Myös muut kehitystoiveemme on huomioitu hienosti. Olen myös saanut apuja henkilökohtaisen veroilmoituksen tekoon, mikä on ollut mahtava lisä palveluun, Mannonen luettelee.

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä, niin jutellaan lisää siitä, miten voimme auttaa juuri sinua!