Ajankohtaista, Referenssit

1.Accountingin ja kukkakauppa Valla Fiinin yhteistyö kukoistaa

Raumalainen kukkakauppa Valla Fiini on luottanut 1.Accountingin palveluihin toimintansa alusta alkaen. Yli kymmenen vuotta jatkuneen yhteistyön perustana on molemminpuolinen luottamus ja hyvä henkilökemia.

Taidetta rakastava Pauliina Hiukkamäki on onnistunut yhdistämään estetiikan ja käytännöllisen ammatin – kukkakauppiaana hän voi ansaita elantonsa luovalla tavalla. Kymmenen vuotta yrittäjänä toimineelle Pauliinalle oli heti alussa selvää, että hän haluaa ulkoistaa kirjanpidon ammattilaisille.

– Halusin luotettavan kirjanpitäjän, jotta minulla jäisi aikaa kukkakaupan kehittämiseen. Yhteistyömme Juuselan Kirsin kanssa alkoi heti yrittäjyyteni alussa, ja olen ollut todella tyytyväinen saamaani palveluun, Pauliina kehuu.

1.Accountingin kirjanpitäjä Laura Maijala on ollut Valla Fiinin luottoyhteyshenkilö alusta asti. Hän toimittaa kuukausiraportit täsmällisesti ajallaan ja nostaa niissä esille tärkeitä asioita, joihin Pauliinan kannattaa kiinnittää huomiota. Pauliina osaa arvostaa jämptiä kirjanpitäjää, koska sellaisen löytäminen ei ole itsestäänselvyys.

– Meillä synkkaa Lauran kanssa hyvin. Häneltä saan aina vastauksen nopeasti, koskipa kysymykseni mitä tahansa. Jos järjestelmässä on jotain epäselvää, Laura tulee etänä samaan näkymään, ja voimme yhdessä suorittaa toiminnot loppuun. Kaikesta on aina selvitty.

Sähköiset palvelut puolittivat toimistotyön määrän

Kahdeksan vuotta sitten Pauliina siirtyi 1.Accountingin suosituksesta käyttämään Procountorin sähköistä taloushallinnon järjestelmää. Aluksi ajatus paperittomasta taloushallinnosta jännitti.

– Minua arvelutti, osaanko käyttää ohjelmaa ja pyöriikö kaikki siellä varmasti oikein. Kirjanpitäjäni Laura kuitenkin rohkaisi muutokseen ja kävi käyttöönoton yhteydessä paikan päällä neuvomassa ohjelmiston käytössä, Pauliina muistelee.

Käyttöönotossa asiat menivät heti nappiin, ja siitä eteenpäin kaikki mahdolliset kysymykset ovat hoituneet kätevästi puhelimitse tai meilitse.

– Toimistotöihin käyttämäni aika on puolittunut järjestelmän myötä. Nyt en vaihtaisi suurestakaan rahasummasta takaisin paperiseen taloushallintoon. Tänä päivänä paperilaskut saavat minut suorastaan tuohtumaan, Pauliina naurahtaa.

Pauliina hoitaa kaiken sähköisesti, niin laskujen maksut kuin laskutuksen. Hänellä on käytössään myös Procountorin kuittien kuvaussovellus, jolla hän saa nopeasti kuitit arkistoitua sähköisesti.

Palkanmaksun ulkoistaminen vapautti aikaa kukille ja hyvinvoinnille

Toimittuaan puoli vuotta yrittäjänä Pauliina palkkasi ensimmäisen työntekijänsä. Tätä nykyä Valla Fiinissä työskentelee pääsääntöisesti kaksi floristia hänen lisäkseen. Sesonkiaikoina, kuten esimerkiksi äitienpäivänä ja lakkiaisviikolla, heillä on useampia tilapäisiä apukäsiä sitomassa kimppuja ja palvelemassa asiakkaita.

– Ulkoistettu palkkahallinto on kätevä palvelu. Halusin antaa palkanmaksun ammattilaisten käsiin, koska minulla ei ole osaamista siitä. Oman työni kannalta on todella helppoa, kun vain ilmoitan 1.Accountingille uusien kausityöntekijöiden tiedot.

Rutiineista vapautuvan ajan Pauliina käyttää työhönsä kukkien parissa ja oman hyvinvointinsa edistämiseen. Urheilu ja puutarhanhoito antavat voimia yrittäjän arkeen.