Ajankohtaista

Parasta työssä on mahtava tiimi ja asiakkaiden auttaminen

Hanna Mäkilä toimii 1.Accountingissa palkkatiimin tiiminvetäjänä sekä HR- ja palkka-asiantuntijana. Tiimiläiset kuvaavat Hannaa jämptiksi ja hauskaksi persoonaksi.

Hanna Mäkilän määrätietoinen asenne on vienyt häntä uralla vauhdikkaasti eteenpäin. Hannan urakehitys onkin ollut vaikuttava: vuonna 2016 vastavalmistuneena taloushallinnon tradenomina hän osallistui 1.Accountingin järjestämään kolmen kuukauden mittaiseen koulutukseen ja vielä samana vuonna aloitti työt 1.Accountingin palkka-asiantuntijana.

Pari vuotta myöhemmin Hanna eteni tiiminvetäjäksi.

– Monet saattavat luulla, että tilitoimistossa on huonot etenemismahdollisuudet, mutta itse en koe näin. Omalla asenteella voi vaikuttaa omiin mahdollisuuksiin – motivaatio ja monipuolinen kiinnostus asioita kohtaan ovat olleet keskeisiä urakehityksen kannalta, Hanna tuumaa.

Työssään Hanna tarttuu herkästi toimeen ja selvittää asioita omatoimisesti. Palkkatiimin vetäjänä hän huolehtii palveluiden resursoinnista, suunnittelusta ja kehittämisestä.

– Esihenkilönä työnkuvaani kuuluu myös pitää yllä hyvää tiimihenkeä, pitää kehityskeskusteluita ja tiimipalavereita. Tiimin vetäjänä kuulun myös johtoryhmään.

HR-asiantuntijana uutta näkökulmaa työhön

Keväällä 2023 Hanna aloitti HR-asiantuntijan tehtävässä. Työ HR-asiantuntijana antaa uudenlaisen mahdollisuuden tuoda omaa osaamistaan esiin.

– Puolet työajastani on kohdistettu asiakasyrityksen HR-asiantuntijan tehtäviin. Siellä vastuullani on työsuhteen elinkaareen, työsopimuksiin ja -todistuksiin liittyvät asiat. Toimin esihenkilöiden tukena muun muassa laatimalla ohjeistuksia työsuhteen näkökulmasta ja tekemällä HR-raportointia, Hanna täsmentää.

Vahvuutenaan ja samalla ydinosaamisenaan hän pitää työsopimus- ja työaikalainsäädännön sekä työehtosopimusten hyvää tuntemusta. Näitä hän käyttää työssään päivittäin.

– Tässä työssä on pysyttävä menossa mukana ja opiskeltava säännöllisesti. Esimerkiksi muutokset laeissa tai työehtosopimuksissa tuovat aina uutta opeteltavaa. TES-lukutaito on erityisen tärkeä taito.

Myös työssä käytettävissä järjestelmissä on pysyttävä ajan tasalla. On hallittava eri työajanseuranta-, HR- ja palkkaohjelmien käyttö. Järjestelmiin otetaan versiopäivitysten myötä jatkuvasti käyttöön uusia ratkaisuja ja automaatioita, mitkä tuovat oman haasteensa arkeen.

Merkityksellisiä asiakaskohtaamisia

Asiakkuuksien kehittäminen ja asiakaskohtaamiset ovat Hannalle tärkeitä.

– Tässä työssä saa asiakkaan kanssa yhdessä etsiä hyviä ratkaisuja ja kokea onnistumisia. On palkitsevaa voida auttaa toista ja helpottaa asiakkaan työarkea tai tuoda esiin uusia näkökulmia.

Laajat mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhönsä sekä mielenkiintoiset työtehtävät motivoivat Hannaa. Erityisen merkitykselliseltä tuntuu tiimityöskentely koko 1.Accountingin työporukan kanssa.

Palkkatiimiin kuuluu Hannan lisäksi viisi henkeä.

– Tiimini on supermahtava ja ammattitaitoinen. Olemme eri ikäisiä ja eri koulutustaustoista, mutta kaikki tuemme toisiamme ja meillä on yhteiset huumorinaiheet. Kaikki tiimiläiset ovat täysillä mukana ja sitoutuneita työskentelyyn. Jaamme tiimin kesken onnistumisia ja myös kokemuksia haastavista työtehtävistä. Näin voimme kehittyä yhdessä, Hanna kiittelee.

Myös joustavat työajat ja etätyömahdollisuus ovat työssä iso plussa. Hanna tekee pari päivää viikossa etänä, ja liukuva työaika antaa mukavasti joustoa pikkulapsiperheen arkeen. Työn vastapainoksi Hanna viettääkin aikaa perheensä kanssa.

– Kotona pieni puolitoistavuotias tyttönen pitää mielen virkeänä. Vauhtia riittää, niin ei ehdi työasioita miettiä. Yhdessä perheen kanssa matkustaminen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin on parasta palautumista.

Tutustu myös muihin 1.Accountingin asiantuntijoihin!