Ajankohtaista, Referenssit

Henkilöstöravintola Katri Neilikka luottaa 1.Accountingin taloushallinnon palveluihin sataprosenttisesti

Taloushallinnon osittainen ulkoistaminen 1.Accountingille on vapauttanut yrittäjä Johanna Uolan kädet leivontaan ja ruoanlaittoon. Arki sujuu helposti, kun kaikki palvelut tulevat samasta paikasta.

Harjavallassa sijaitsevan henkilöstöravintola Katri Neilikan omistaja Johanna Uola on ollut yrittäjänä reilut kaksi vuotta. Asiakaspalvelu on hänelle työn suola.

– Yrittäjyys on ollut hyvä ratkaisu. Minulle sopii, että saan vapaasti päättää kaikista asioista itse. Hyvä tilitoimisto on siinä tärkeänä tukena, Johanna sanoo.

Yrittäjyyden alussa Johanna vertaili eri tilitoimistoja ja päätyi 1.Accountingiin. Heidän hyvä maineensa ja tarjoamansa kokonaisuus houkutteli. Myös tuttavien suositukset painoivat vaakakupissa.

Kaikki palvelut tulevat yhdestä paikasta

Johannan yhteistyö kirjanpitäjä Teemu Romppaisen kanssa on ollut saumatonta alusta lähtien. Teemu huolehtii, että Katri Neilikan asiat ovat kaikin puolin järjestyksessä. Jos joitakin tietoja tai kuitteja puuttuu, Teemu soittaa perään.

– Joskus käy mielessä, että pitäisikö minun periaatteesta syventyä vähän paremmin yritykseni lukuihin. Mutta sitten totean, ettei siihen ole tarvetta – 1.Accounting huolehtii asioistani sataprosenttisella varmuudella. Voin sallia itselleni keskittymisen asiakaspalveluun. Ihmiset ovat minun juttuni, Johanna kertoo.

Johannalle on tärkeää, että tilitoimisto on iso ja että siellä on vararesursseja esimerkiksi sairaustapauksissa. 1.Accountingista Johanna sai tukea myös yrittäjyyden alkuvaiheisiin.

– 1.Accountingilta saan kaiken tarvitsemani: koko kirjanpidon, palkanlaskennan ja Procountor Solo -ohjelmiston. Minun ei tarvitse käyttää energiaani taloushallintoon, Johanna kehuu.

Muutama päivä kuukaudessa riittää taloushallintoon

Katri Neilikan 50-paikkainen henkilöstöruokala tarjoaa maittavaa kotiruokaa Puustellin keittiötehtaan työntekijöille. Johanna ja hänen vakituinen työntekijänsä valmistavat kaksin kaikki ruoat lähes alusta loppuun, mikä on ruokalan suosion salaisuus. Tuore pulla tuoksuu ravintolassa joka päivä.

– Tuttu asiakaskuntamme on kuin perhettä. Tunnen kaikki Puustellin työntekijät, jotka käyvät meillä päivittäin syömässä. Toki sana on kiirinyt kylällä, ja täällä poikkeaa viikoittain myös uusia kasvoja ruokailemassa, Johanna hymyilee.

Työpäivät ovat vaihtelevia, ja joskus tehdään suoranaisia ihmeitä yllättävien asiakasmäärien saapuessa ruokalaan. Aamuisin Katri Neilikassa on kahvilatoimintaa ja päivällä on lounas, jonka jälkeen he sulkevat ovensa kello 14.30. Taloushallinnon hoitamiseen Johanna käyttää muutaman päivän kuukaudessa.

– Esitiliöin kirjanpidon Procountor Solo -ohjelmistolla, joka on todella helppokäyttöinen. Sen jälkeen 1.Accounting imuroi tiedot järjestelmästä, ja loppu hoituukin heidän kauttaan. Kuukauden lopussa ilmoitan työntekijäni tunnit palkanlaskijalle, joka huolehtii myös lomien ja tasoitusvapaiden seurannasta.

Yhteinen rytmi mahdollistaa lomat

Kuntoilua ja mökkeilyä harrastava Johanna elää samassa syklissä Puustellin tehtaan kanssa. Johanna ei malttaisi muuten pitää kesällä neljän viikon lomaa, jollei tehdas olisi silloin kesätauolla.

– Kaltaiselleni ”työnarkomaanille” se on lahja, että kesällä on pakko pitää lomaa. Alkuvuonna pitää vain olla sukkelampi, kun varautuu palkattomaan vapaaseen. 1.Accountingin palvelun ansiosta minun ei tarvitse murehtia taloushallinnosta lomienkaan aikana, Johanna iloitsee.

Kaipaatko lisää aikaa olennaiseen ja vähemmän kirjanpidon kanssa tahimista? Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme auttaa!