1.Accounting kasvun tukena

Henkilöstöpalveluyritysketju kasvun polulla 1.Accountingin avulla

Talent Center on ketterä henkilöstöpalveluyritys, joka palvelee eri alojen yrityksiä rekrytointi- ja henkilöstötarpeissa. Yrityksen toiminta käynnistyi vuonna 2010 Porissa ja on sittemmin laajentunut Franchising-toiminnalla myös Tampereelle ja Turkuun. Laajeneminen pääkaupunkiseudulle on niin ikään näköpiirissä. Talent Center työllistää noin 80 henkilöä, ja määrä kasvaa vuosittain jonkin verran.

Toimitusjohtaja Jari Nokkosen mukaan yrityksen liiketoiminta on kasvanut maltillisesti ja muokkautunut markkinoiden ja asiakkaiden mukana. ”Vuosien varrella meistä on hioutunut kokonaisvaltainen ja timanttinen henkilöstöpalvelukumppani. Meillä on ymmärrystä eri alojen tarpeista ja palvelupakettimme on hyvin laaja. Tarjoamme suorahaku- ja headhuntingpalveluita , soveltuvuus- ja kykytestejä ja henkilövuokrausta sekä välitämme vuokrajohtajia. Talent Centerissä palvelupolun hoitaa aina yksi ja sama henkilö alusta loppuun, jolloin toimintamme pysyy ketteränä. Se on kaikille osapuolille iso etu ”, kertoo toimitusjohtaja Jari Nokkonen ja jatkaa, ”Teemme työtä tinkimättömästi, ratkaisuhakuisesti, luottamuksella ja vastuullisesti. Toivomme myös yhteistyökumppaniemme toteuttavan näitä arvoja.

Asiantunteva tilitoimisto ja sähköiset palvelut mahdollistavat kasvun hallitusti

Talent Center on ollut 1.Accountingin asiakkaana alkuvuodesta 2016. Tätä ennen yritys käytti perinteistä tilitoimistoa ilman sähköistä taloushallinnon ohjelmistoa. Tilitoimiston vaihtoon vaikuttivat useat eri asiat, mutta todellinen tarve joustavimmille palveluille syntyi franchisingin myötä. ”Kun kartoitimme kumppanivaihtoehtoja, 1. Accountingin profiili vaikutti hyvin nykyaikaiselta ja hinnat kilpailukykyisiltä. Olemme olleet valintaan oikein tyytyväisiä, esimerkiksi asiointi heidän kanssaan on toiminut todella hyvin”, toimitusjohtaja kertoo.

Henkilöstöpalveluyrityksellä maksuliikenne koostuu useista väylistä. ”Talent Centerissä maksuliikennettä on myös eri toimipisteiden välillä. Siksi kokonaisuuden hallinta on kaikki kaikessa. Ilman sitä kasvulle ei löydy mahdollisuutta”, kiteyttää Nokkonen. Kokonaisuuden hallinnan maksimoimiseksi 1.Accounting hoitaa kaikkien Talent Centereiden toimipisteiden myyntireskontran seurannan, maksuliikenteen hoidon sekä palkanlaskennan. Talent Centerit käyttävät Procountor ohjelmistoa, jonka toiminta yhdessä muiden ohjelmistojen kanssa on sujunut vaivattomasti.

”Alkuun Tampere yritti hoitaa palkanmaksun toista kautta, mutta se ei sujunut sulavasti. Vasta Procountorin avulla ongelmat saatiin ratkaistua. Vastedes olemme sopineet, että kaikki franchisingyrittäjämme tekevät suoraan sopimuksen 1.Accountingin kanssa, jotta myös asiakaskohtaiset kannattavuusseurannat saadaan samanlaiseksi”, kertoo Nokkonen.

Franchising-konseptin maksuliikennekiemurat suoriksi

Yrittäjävetoisten toimipisteiden maksuliikenne ja kulujenhallinta hoidetaan Procountorin avulla. ”Osa on tapahtumiin perustuvaa laskutusta, esimerkiksi asiakkaille lähtee lasku toteutuneista palveluista. Lisäksi työntekijät kirjaavat tunnit itse järjestelmään, josta ne kulkeutuvat eteenpäin maksuun ja kirjanpitoon. Procountorin avulla monimutkaisiltakin tuntuvat maksuliikennevirrat pysyvät hallinnassa ja selkeä hinnoittelu auttaa ennakoimaan menoja”, toimitusjohtaja kehuu järjestelmää.

”Bonuksena mobiilisti toimiva järjestelmä mahdollistaa myös edustuskulujen hoitamisen jo matkan päältä. Kuittien kuvaaminen ja tallennus on todella helppoa”, summaa Nokkonen. Paluuta aikaan ennen Procountoria yrittäjä ei edes harkitse. ”Suosittelen yrittäjille taloushallinnon ulkoistamista asiantuntevalle 1.Accountingille, jolloin tehokkuus kohdistuu varsinaiseen yrittämiseen maksu- ja kuittiliikenteen pyörittämisen sijaan”, päättää Jari Nokkonen.